MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı’nda, 2030 Hedefleri Belirlendi

“MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı” Konya’da Gerçekleşti

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK) tarafından düzenlenen “MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı”, Avrupa Birliği’nin sağladığı hibe desteği ile gerçekleştirildi. Bu konferans, AB hibe desteği ile kapasite geliştirme imkânı bulan beş Dijital İnovasyon ve Dönüşüm Merkezi için önemli bir adımı temsil ediyor.

Akıllı Teknolojiler Merkezi’nin (AKİTEK), Pathways to Synergies çağrısı altında fonlanan Horizon Europe Programı’nda yer alan “Mobilizing Advanced Partnerships for Digital Innovation and Transformation” (MAPIT) Projesi, araştırma ve inovasyon projeleri portföyü oluşturma desteklerini sunuyor. Bu kapsamda düzenlenen konferans, merkezlerin 2030 yılı hedeflerini belirleyip, bu hedeflere ulaşmak için atılması gereken adımların tasarlanmasını amaçlıyor.

Önemli Açıklamalar Konferansta Yapıldı

Konferansın açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, geleceğin daha akıllı, çevreci ve sürdürülebilir bir yaşam modeline doğru evrildiğine vurgu yaptı. Ortaç, üniversite-sanayi-kamu iş birliğinin önemine değinerek, Horizon Europe Programı’nın sağladığı desteklerle teknolojik kapasitenin ve uluslararası etkinin arttığını belirtti.

Konuşmaların devamında, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı da işletmelere, yeni girişimcilere ve araştırmacılara hizmet veren AKİTEK’in önemine vurgu yaptı. Konarılı, Konya’nın tarım potansiyelini dijitalleşmeyle buluşturarak katma değer ürettiğini belirtirken, geleceği gören ve hazırlık yapan bir şehir olmanın önemine değindi.

AB hibe desteği ile kapasite geliştirme imkânı bulan beş Dijital İnovasyon ve Dönüşüm Merkezine, araştırma ve inovasyon projeleri portföyü oluşturma desteği sunan konferans kapsamında, merkezlerin 2030 yılı hedeflerini belirlemesi ve bu hedeflere ulaşmak için atılması gereken adımların somutlaştırılması başarıyla tamamlandı.

Konferans hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Çin elde ettiği Dünya ve Ay görüntülerini paylaştı

Çin Ulusal Uzay Ajansı (CNSA), “Tienvın-2” asteroit keşif aracıyla elde edilen Dünya’ya ve Ay’a ait görüntüleri yayınladı.

Steam, oyun içindeki verileri gösteren izleyicisini kullanıma açtı

Oyun performansını izlemeyi sağlayan yeni sistem CPU/GPU/RAM kullanımlarını gösterecek. FPS değerleri de grafik olarak görülecek.

Instagram’dan Spotify bombası: Artık şarkılar dinlenebilecek

Instagram, kullanıcıların uzun süredir beklediği bir özelliği nihayet hayata geçirdi. Artık Spotify üzerinden Instagram Stories’e paylaşılan şarkılar sessiz kalmayacak. Yeni özellikle birlikte, hikâyeyi izleyenler şarkının kısa bir ön izlemesini Instagram üzerinden doğrudan dinleyebilecek.

Trump TikTok’u pazarladı: Kimliklerini yaklaşık iki hafta içinde açıklayacak

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok’u satın alacak zengin bir grup bulunduğunu söyledi. Bu grubun kimliklerini yaklaşık iki hafta içinde açıklayacağını belirtti.

İnsansız deniz Aracı PİRANA’dan gövde gösterisi

TCG ANADOLU’dan kalkan İnsansız Hava Aracı (İHA) Bayraktar TB-3 ile entegre şekilde kumanda edilen MKE PİRANA Kamikaze İnsansız Deniz Aracı (İDA), hedefi tam isabetle vurdu. Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. tarafından geliştirilen ve Deniz Kuvvetleri …

Hayat kurtaran bilim! Yapay organların yükselişi

Biyoteknoloji, sağlık alanında devrim niteliğinde yenilikler sunmaya devam ediyor. Yapay organ ve doku üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, Türk bilim insanları ve uluslararası uzmanların öncülük ettiği çalışmalar …