2012’den bu yana görev yapıyor… İlk görüntüsü yayımlandı

Curiosity’nin Mars’ta Yaptığı Keşifler

Mars’ın yüzeyindeki izler, Curiosity’nin uzun yolculuğunun izlerini taşımaya devam ediyor. Zorlu arazide saatte 160 metre hızla ilerleyen araç, şimdiye kadar toplamda 34,59 kilometre yol kat etti ve enerjisini 110 watt gücünde bir nükleer jeneratörden alıyor.

Şubat ayında, Curiosity Gediz Vallis kanalında ilerlerken saf kükürt yatakları keşfetti. Kanalı aşarak Devil’s Gate’e ulaşan araç, Cahuilla ve Santa Ynez bölgelerinde kimyasal analizler yaptı ve Hale Telescope oluşumunun fotoğraflarını çekti.

Şu anda Mount Sharp’ın eteklerindeki “boxwork” adı verilen ağ benzeri kaya oluşumlarına doğru ilerleyen Curiosity, bu minerallerin incelenmesi ile Mars’ın geçmiş iklimi hakkında önemli ipuçları elde edebilir.

Curiosity’nin güncel keşifleri, Mars’ın tarihine dair benzersiz bilgiler sunmaya devam ediyor ve insanlığın evreni anlama konusundaki ilgisini ve kararlılığını temsil ediyor. Araç, bilim insanlarına Mars’ı daha iyi anlamaları için sürekli yeni veriler sağlıyor.

Related Posts

iPhone pil sağlığı nasıl artırılır?

iPhone kullanıcılarının en büyük endişelerinden biri, zamanla kaçınılmaz olarak azalan pil sağlığıdır. Premium fiyat etiketine sahip bu akıllı telefonlar yüksek performans sunsa da, günlük yoğun kullanımda batarya sağlığı beklenenden hızlı düşebilir …

AMD Radeon RX 9000M serisi geliyor! İşte özellikleri

AMD, RDNA 4 mimarisiyle güçlendirdiği yeni Radeon RX 9000M serisi ekran kartlarını dizüstü bilgisayarlar için hazırlıyor. Sızdırılan bilgilere göre, AMD dizüstü segmentinde de masaüstünde elde ettiği ivmeyi sürdürecek. Radeon RX 9000M serisi …

5.500 mAh pil ve 6 GB RAM: vivo Y37c tanıtıldı!

vivo, ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarına devam ediyor. Çinli marka bu kapsamda teknik özellikleriyle dikkatleri çeken Y37c modelini vitrine çıkardı. Peki, markanın yeni modeli tam olarak neler sunuyor? İşte ayrıntılar! vivo Y37c …

Avrupa gözünü ABD’li akademisyenlere dikti

Avrupa Birliği, ABD’deki fon kesintileri nedeniyle zorluk çeken akademisyenlere daha yüksek hibeler ve araştırma özgürlüğü sunarak kendini güvenli bir araştırma destinasyonu olarak tanıtmayı hedefliyor.

Hayatla bağlantınız kesilmesin: Afet anlarında yanınızda olması gereken teknolojik ürünler

Geçtiğimiz gün İstanbul ve çevre illerde hissedilen deprem, hepimize bir gerçeği yeniden hatırlattı: Afet anlarında en çok ihtiyaç duyulan şey, sevdiklerimize ulaşabilmek… Ancak bu temel ihtiyacın karşılanabilmesi, teknolojik cihazlarımızın çalışır …

Android kullanım istatistikleri yayınlandı: Android 15 hayal kırıklığı yarattı

Google, uzun bir aranın ardından Android sürümlerinin kullanım oranlarını paylaştı. En son güncelleme 11 ay önce yayınlandığı için Android 15’in kullanım oranlarına ilişkin bilgilere ilk kez erişme fırsatına kavuşuyoruz. Android 15, ilk olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir