AB’de Ortalama Çalışma Süresi 37,2 Yıl

Avrupa İstatistik Ofisi: AB Ülkelerinde Ortalama Çalışma Süresi 37,2 Yıl

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB ülkelerinde bir kişinin ortalama 37,2 yıl boyunca çalıştığını açıkladı. Eurostat’ın 2024 verilerine göre, 15 yaş ve üzeri bireylerin tahmini ortalama çalışma süresi incelendiğinde son 10 yılda ortalama çalışma süresinde 2,4 yıl artış yaşandığı görüldü.

AB ülkeleri arasında en uzun çalışma süresi Hollanda’da görülüyor. Hollanda’da bir kişi ortalama 43,8 yıl boyunca çalışıyor. Hollanda’yı, sırasıyla 43 yıl ile İsveç, 42,5 yıl ile Danimarka, 41,4 yıl ile Estonya, 40,4 yıl ile İrlanda, 40 yıl ile Almanya ve 39,8 yıl ile Finlandiya takip ediyor. En kısa çalışma süresine sahip olan ülkeler ise sırasıyla Romanya (32,7 yıl), İtalya (32,8 yıl), Hırvatistan, Yunanistan ve Bulgaristan (34,8 yıl) ve Belçika (35 yıl) olarak ölçüldü.

Erkekler için AB genelinde ortalama çalışma süresi 39,2 yıl olarak belirlendi. Hollanda’da erkekler ortalama 45,7 yıl, Danimarka’da 44,2 yıl ve İsveç’te 44 yıl çalışırken, en kısa çalışma süreleri ise sırasıyla Romanya (35,9 yıl), Hırvatistan ve Bulgaristan (36 yıl) olarak kaydedildi. Kadınlar için AB ortalaması ise 35 yıl olarak hesaplandı. Kadınlar Estonya’da 42,2 yıl, İsveç’te 42 yıl ve Hollanda’da 41,8 yıl çalışırken, en kısa çalışma süreleri ise sırasıyla İtalya (28,2 yıl), Romanya (29,2 yıl) ve Yunanistan (31,1 yıl) olarak tespit edildi.

Eurostat’a göre, aynı dönemde Türkiye’deki ortalama çalışma süresi ise 30,2 yıl olarak açıklandı.

Related Posts

Kasko ve sigortaya gerek kalmayacak! Otomotiv devinden büyük hamle

Yenilikçi teknolojiye yönelik hamleleriyle önplana çıkan BYD, global satışlarda yakaladığı ivme ile Tesla’yı geride bırakıyor. Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla birlikteotonom ve otopilot park sistemleri de araba tutkunlarının dikkatini …

Terörsüz Türkiye hedefine iş dünyasından tam destek: ‘Tarihi dönüm noktası’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Terörsüz Türkiye’ hedefi, iş dünyasından geniş destek gördü. DEİK, TİM, İTO ve İSO başkanları, sürecin ülke için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ve ekonomik üretim ile yatırımlara büyük katkı sağlayacağını vurguladılar.

Fatin Rüştü Karakaş TMSF başkanı olarak atandı!

Türkiye’nin finansal denetim ve tasfiye mekanizmalarının başında yer alan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), yeni atama kararıyla yeniden Fatin Rüştü Karakaş’a emanet edildi. Bu görevlendirme, Cumhurbaşkanı imzasıyla 12 Temmuz 2025 tarihli Resmi …

CHP’den Ticaret Bakanlığı’na dış ticaret tepkisi: ‘Bakan da denetimsizliği kabul etti’

CHP İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in gündeme taşıdığı denetimsiz ürün ithalatı tartışması büyüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eleştirilere e-ticaret ve gümrük yükünü gerekçe gösterdi. Bolat, firmanın hâlen Türkiye’de temsilcilik açmadığını ve bu nedenle denetim yapılamadığını doğruladı.

Sivaslı usta boynuzlardan servet kazandı: Dizilerden ilham alıp üretmeye başladı, şimdi siparişlere yetişemiyor

Sivas’ta uzun yıllardır bıçakçılık mesleğini sürdüren Emre Göçeri, Türkiye’de daha önce örneği bulunmayan özel tasarım bir bıçak üretti. Yaklaşık 10 bin koç boynuzu arasından titizlikle seçtiği 5-6 yaşındaki hayvanlara ait özel seri boynuzları …

Bakan Bolat YOİKK 2025 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi

xTicaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2025 Yılı Eylem Planı içinde yer alan 39 somut eylemin, Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini bildirdi.