Çin elde ettiği Dünya ve Ay görüntülerini paylaştı

CSSA’nın Tienvın-2 Keşif Aracı Dünya ve Ay Görüntülerini Paylaştı

Xinhua ajansının raporuna göre, 33 gündür yörüngede dolaşan Tienvın-2, ilginç görüntüler yakaladı.

CNSA, Tienvın-2 keşif aracının yörüngede çektiği Dünya ve Ay görüntülerini kamuoyuyla paylaştı. 30 Mayıs’ta çekilen bir karede, Tienvın-2’nin Dünya’yı fotoğrafladığı görülüyor.

Görüntüler, Dünya’ya 590.000 kilometre uzaklıktan çekilirken CNSA, Tienvın-2’nin şu anda Dünya’dan 12 milyon kilometre uzaklıktan ve faal durumda olduğunu belirtti.

28 Mayıs’ta uzaya fırlatılan “Tienvın-2”, veri ve örnekler toplayarak asteroidlerin ve erken güneş sisteminin oluşumu ve gelişimine ışık tutmayı hedefliyor.

On yıllık bir keşif misyonu olan Tienvın-2’nin hedefleri arasında, Dünya’ya yakın “2016HO3” asteroidinden örnekler almak ve Mars ile Jüpiter arasındaki ana asteroit kuşağında bulunan “311P” uydusunu incelemek de bulunuyor.

Related Posts

Steam, oyun içindeki verileri gösteren izleyicisini kullanıma açtı

Oyun performansını izlemeyi sağlayan yeni sistem CPU/GPU/RAM kullanımlarını gösterecek. FPS değerleri de grafik olarak görülecek.

Instagram’dan Spotify bombası: Artık şarkılar dinlenebilecek

Instagram, kullanıcıların uzun süredir beklediği bir özelliği nihayet hayata geçirdi. Artık Spotify üzerinden Instagram Stories’e paylaşılan şarkılar sessiz kalmayacak. Yeni özellikle birlikte, hikâyeyi izleyenler şarkının kısa bir ön izlemesini Instagram üzerinden doğrudan dinleyebilecek.

Trump TikTok’u pazarladı: Kimliklerini yaklaşık iki hafta içinde açıklayacak

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok’u satın alacak zengin bir grup bulunduğunu söyledi. Bu grubun kimliklerini yaklaşık iki hafta içinde açıklayacağını belirtti.

İnsansız deniz Aracı PİRANA’dan gövde gösterisi

TCG ANADOLU’dan kalkan İnsansız Hava Aracı (İHA) Bayraktar TB-3 ile entegre şekilde kumanda edilen MKE PİRANA Kamikaze İnsansız Deniz Aracı (İDA), hedefi tam isabetle vurdu. Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. tarafından geliştirilen ve Deniz Kuvvetleri …

Hayat kurtaran bilim! Yapay organların yükselişi

Biyoteknoloji, sağlık alanında devrim niteliğinde yenilikler sunmaya devam ediyor. Yapay organ ve doku üretimi, organ nakli bekleyen milyonlarca hasta için umut ışığı olurken, Türk bilim insanları ve uluslararası uzmanların öncülük ettiği çalışmalar …

Artık telefonlarınız Wİ-Fİ’ye bağlanmayacak: 100 kat daha hızlısı icat edildi

Bilim insanları Wİ-Fİ teknolojisine tarihe gömecek yeni uygulamayı geliştirdi. Li-Fi adında yeni teknoloji Wİ-Fİ’ye göre 100 kat daha hızlı veri akışı sağlıyor.