Kripto para yatırımcıları için uzmanlardan iki kritik uyarı

Kripto Piyasası 2025’e Kadar Boğa Trendini Koruyabilir, Bitcoin 180.000 Dolara Çıkabilir

Analistlerin çoğunluğu, 2025 yılına kadar boğa piyasasının devam edeceğine ve Bitcoin’in 180.000 dolara yükselebileceğine inanıyor. Ancak, Tezos’un kurucu ortağı Arthur Breitman iki büyük risk faktörüne dikkat çekiyor. ABD ekonomisinin resesyona girmesi ve kripto sektöründe döngüsel yapının oluşturduğu iç riskler Bitcoin için tehlike oluşturabilir. Son piyasa düzeltmelerine rağmen, analistler Bitcoin’in 2025’in üçüncü çeyreğinden sonra zirve yapmasını bekliyor.

ABD Ekonomisindeki Resesyon Tehlikesi Kripto Para Piyasalarını Etkiliyor

Piyasadaki son düzeltmelerden sonra bile analistler, Bitcoin’in 2025’in üçüncü çeyreğinden sonra 160.000-180.000 dolar aralığında zirve yapacağını tahmin ediyor. Ancak, Tezos’un kurucusu Breitman, sektördeki içsel döngüsel risklerin yanı sıra dış ekonomik faktörlerin Bitcoin için gerçek tehlike oluşturduğunu belirtiyor. DeFi’nin kendi kendini finanse etmesi ve tokenların yalnızca spekülasyon amaçlı kullanılması, gelir üreten işletmelere dayalı geleneksel borsalardan farklı olarak kripto piyasasında ciddi bir risk oluşturabilir.

Kripto analistlerinin çoğu, boğa piyasasının 2025 sonuna kadar devam edeceğini düşünüyor. Bitcoin fiyat tahminleri genellikle 160.000 dolardan 180.000 doların üzerine çıkıyor.

Tezos’un kurucu ortağı Arthur Breitman, kripto sektörünün en büyük riskinin döngüsel ekonomik yapısı olduğunu vurguluyor. Breitman’a göre, sektörün hala temellendirme aşamasında olması ana riski oluşturuyor. Breitman, “Sektördeki ana risk, hala her şeyin çok döngüsel olmasıdır.” şeklinde konuştu.

Özellikle DeFi sektörüne odaklanarak eleştiren Breitman, “DeFi’nin asıl amacı bir şeylerin finansmanını sağlamaktır ancak eğer DeFi yalnızca kendi içinde dönüyorsa, bu döngüsel bir yapı oluşturur. Bu durum, gelir getiren işletmelere dayalı geleneksel borsalardan farklıdır.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda yaşanan memecoin çöküşleri, kripto ekonomisinin hassaslığını gözler önüne seriyor. Örneğin, Solana Şubat ayında, memecoin dolandırıcılığı dalgasının ardından 485 milyon dolardan fazla değer kaybetti.

Makroekonomik endişeler de kripto piyasaları için tehdit oluşturabilir. Breitman, “Piyasada çok fazla iyimserlik var ancak geleneksel resesyon göstergelerindeki dalgalanmaları görmezden gelemeyiz.” dedi.

Kripto para piyasalarının hala teknoloji hisseleriyle güçlü bir ilişkisi olduğuna dikkat çekiliyor. Bu da resesyona işaret eden bir faktör olabilir. ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalat tarifeleri, potansiyel bir resesyon endişelerini yeniden gündeme getirdi.

Piyasa katılımcılarına göre, ABD’de bu yıl bir resesyon olasılığı %40’ın üzerinde. Bu oran, daha önce yüzde 22 olarak tahmin edilmişti.

Related Posts

Evlenecek çiftler artık o parayı ödemeyecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yürüttüğü “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi”ne bir katkı da emlak sektöründen geldi. Tüm Emlakçılar Danışmanları Birliği, hayatlarını birleştirmek isteyen çiftlere destek amacıyla önemli bir karar aldı. Yeni evlenecek çiftlerden ev kiralama sürecinde herhangi bir komisyon bedeli talep edilmeyecek.

İktidar medyası TOBB Başkanı’nın ekonomi eleştirisini affetmedi

Ekonomi kemer sıkma politikalarına rağmen siyasi krizlerle tetiklenirken, iş dünyasının eleştirileri de yükselmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise tepkilerin odağında. Şimşek iki gün önce katıldığı bir yayında vergi kaçırılmasının …

Sabah Ekonomi Müdürü Dilek Güngör’den TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na: Yaprakları yerken kıtır kıtır, sapına gelince mee…

Sabah Ekonomi Müdürü Dilek Güngör’den TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na: Yaprakları yerken kıtır kıtır, sapına gelince mee…

Yargıtay’dan emsal mesai kararı: İşveren artık sözleşmeye o ibareyi koyamayacak!

OECD verilerine göre Türkiye, haftalık ortalama 45,7 saatlik mesai süresiyle en fazla çalışan ülke konumunda. Ancak çalışanların önemli bir kısmı, fazla mesai ücretlerini alamıyor. Yargıtay’ın son kararı, iş sözleşmelerinde yer alan “fazla çalışma …

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Enflasyon kalıcı düşene kadar sıkı para politikası sürecek

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, dezenflasyonun devamını sağlayacak şekilde hareket etmeye devam edileceğini belirtirken, sıkı para politikasındaki duruşun da süreceğini vurguladı.

Rusya’dan “Trump tarifelerinin etkisi” raporu

Rus ekonomisinin ABD’nin başlattığı ticaret savaşından etkilenmeyeceği belirtildi.