MEB AKUB’ta gönüllüler 10 bine ulaştı

ANKARA (İGFA) – Millî Eğitim Bakanlığı, 2021’in “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından 81 ilde öğretmenlerden oluşan AFAD ile koordineli çalışmalar yürüten MEB AKUB’u kurmuştu. MEB AKUB, kurulduğu günden bu yana afet bölgelerinde ihtiyaç duyulan her alanda önemli görevler üstleniyor.

Okul ve kurumlarda muhtemel afet ve acil durumlarda önleyici ve sınırlandırıcı tedbirlerin alınması, planlara uygun biçimde süreçlerin hassasiyetle yönetilmesi, görevli aktörlerin yaklaşımının uyumlu hâle getirilmesi ile afet ve acil durum kültürünün geliştirilmesinin amaçlandığı MEB AKUB’da, afet öncesi, sırası ve sonrasında doğru davranış şekillerinin yaygınlaştırılması, temel önlemler hakkında bilgi ve beceri kazandırılması için faaliyetler yürütülüyor.

Öğretmenler, AFAD ile koordineli şekilde yürütülen arama-kurtarma eğitimlerinin yanı sıra “amatör telsiz kullanımı”, “dron”, “KBRN”, “afetlerde arama, kurtarma ve tahliye eğitici eğitimi kursları”, “temel afet bilinci eğitimi”, “yangın eğitimi”, “afet farkındalık eğitimleri ve acil durum ekipleri eğitimi” alanlarında eğiticilerin yetiştirilmesi gibi çok kapsamlı eğitimlerden geçiriliyor.

Ayrıca, Bakanlık, Türkiye genelinde 83 ekibi bulunan MEB AKUB’un operasyon kabiliyetlerini artırmak ve afete daha hazır hale gelmesi için ilgili kuruluşlarla da iş birliğinin yapılmasını hedefliyor.

“OKUL SORUMLUSU AFET LİDERİ” YETİŞTİRİLECEK

Bakanlık koordinasyonunda MEB AKUB ekipleri, depremden etkilenen 11 il için yoğun çaba gösterdi. “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 5 bin kişiyle görev yapan MEB AKUB, bir yandan enkaz başlarında arama kurtarma çalışmalarına katılırken psikolojik danışman ve rehber öğretmenler ise başta çocuklar olmak üzere depremden etkilenen vatandaşlara psikososyal destek verdi.

Türkiye’nin bir “deprem ülkesi” olduğu gerçeğiyle birlikte gönüllü öğretmenlerin MEB AKUB’a katılımı hızla arttı ve ekiplerin üye sayısı 10 bine yükseldi.

Related Posts

İran şalteri indirdi: Kamuya perşembe tatili

İran’ın kuzeyindeki Erdebil eyaletinde devlet daireleri enerji tasarrufu çerçevesinde perşembe günleri kapalı olacak.

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

Muğla’daki Zeytinlik ve Orman Arazileri Satışa Çıkarıldı, İYİ Partili Ergun Tepki Gösterdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Muğla’da satışa çıkarılan 39 orman ve zeytinlik arazinin satışına İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergün tepki gösterdi.

Düzce’de uyuşturucu operasyonunda 60 gözaltı

Düzce’de uyuşturucudan mükerrer suç kaydı bulunan 60 şüpheli yakalandı.

Öztürkmen: ‘İşte Adalet Bakanlığı’ndaki rezaletin belgesi’

CHP’li Öztürkmen, Adalet Bakanlığı’nın mülakat mağduru hâkim adayları ve adliye personellerinin açtığı davalarda 65 kez mahkum edildiğini açıkladı. Öztürkmen, mülakat sisteminin haksız ve hukuksuz olduğunun mahkeme kararlarıyla tescillendiğini, ancak buna rağmen mağduriyetlerin devam ettiğini belirtti.

Türkiye güzelinin öldüğü milyon dolarlık villa satıldı

2003 Türkiye güzeli ve manken Aslı Baş’ın şaibeli şekilde yaşamını yitirdiği lüks villa 15 milyon dolara satıldı. Villayı 2018’de AKP’den milletvekili aday adayı olan Eşref Keleş aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir